vintage motiv nábytku v designu Toile de Jouy

Módní design nabytku nikdy nepřestává ohromovat. Vintage motiv navržený a vyšívaný ručně, toile de Jouy, skvělou francouzskou klasiku osmnáctého století, reinterpretovanou a znovu použitou v současných interiérech.

 

Toile de Jouy je klasický vzor, ​​který nikdy nevyjde z módy a nadále je oblíbeným designem interiéru.
Dva z nejoblíbenějších jsou Les Oiseaux nebo Chateau de Loire. Oba evokují romantické scény z Provence a to, jak Marie-Antoinette viděla „idylický“ život francouzských rolníků.

Název pochází z francouzského města, kde se nachází bavlnárna, kde byla tato látka původně potištěna, která se používala pro čalounictví, nábytek a bytové doplňky.

Poprvé tato látka byla vyrobena v továrně v Jouy-en-Josas, vesnici ležící jihozápadně od Paříže, nedaleko Versailles.
Továrna byla založena německým narozeným Christophe-Philippe Oberkampfem (1738-1815), textilním podnikatelem. Místo továrny bylo vybráno především kvůli jeho blízkosti k čisté tekoucí vodě řeky Bièvre. Oberkampf věděl, že voda je klíčovým prvkem procesu barvení. Při výrobě potištěných tkanin z bavlny bylo použito pouze zboží nejvyšší kvality. To byl klíčový důvod jejich úspěchu.

Zatímco Toiles může mít pověst čistě tradiční, mohou také dobře sedět v moderních interiérech.
Naše kolekce nábytku s dekorativním potahem v designu Toile de Jouy má luxusní vzhled a je zároveň volbou, která zkrášlí každý interiér..